Catalogs published by the National Gallery of Arts

Realizmi Socialist Shqiptar
Year of publication: 2017
Format: 24 x 28.5 cm
Pages: 256
Vepra tė kthyera
Exhibition Curator: Ylli Drishti
Year of publication: 2017
Format: 24.5 x 29.5 cm
Pages: 116
Zinni Veshi - Beyond the Figurative
Exhibition Curator: Krenar Zejno
Year of publication: 2017
Format: 23 x 28 cm
Pages: 120
Arben Golemi - Alteration
Exhibition Curator: Ylli Drishti
Year of publication: 2017
Format: 27.5 x 23.5 cm
Pages: 76
ZEF SHOSHI – Vepra 1956 – 2014
Exhibition Curator: Esmeralda Dalipi, Ylli Drishti
Year of publication: 2017
Format: 22 x 24 cm
Pages: 107
ONUFRI XXII
Exhibition Curator: Fani Zguro
Year of publication: 2016
Format: 21 x 29.7 cm
Pages: 107
ONUFRI XXI
Exhibition Curator: VestAndPage
Year of publication: 2016
Format: 12.5 x 19.5 cm
Pages: 194

Works from the fund of NGA. XVI – XX Centuries
Project Director: Artan Shabani
Catalog texts: Ylli Drishti
Year of publication: 2016
Format: 21 x 29.7 cm
Pages: 107 me ngjyra

THE ART OF ALBANIAN MOTION PICTURE DESIGN
Highlights from the Kinostudio Years

Exhibition Curator: Thomas Logoreci
Project Director: Artan Shabani
Year of publication: 2016
Format: 21 x 29.7 cm
Pages: 143

ARTISTET SHQIPTARE TE SHEKULLIT TE 20-TE
Project Director: Artan Shabani
Catalog texts: Ylli Drishti
Year of publication: 2016
Format: 19.5 x 19.5 cm
Pages: 89
LUMTURI BLLOSHMI
Project Director: Artan Shabani
Catalog: Ylli Drishti
Year of publication: 2016
Format: 23.5 x 22.5 cm
Pages: 85
ALBANIAN SOCIALIST REALISM IN GKK
Project Director: Artan Shabani
As/Exhibition Curator and catalog curator: Suzana Varvarica Kuka
Year of publication: 2015
Format: 29 x 16 cm
Pages: 56
ARTUR GORISHTI
Project Director: Artan Shabani
Curatorial text and artistic biography: Ylli Drishti
Year of publication: 2015
Format: 25 x 24.5 cm
Pages: 108
RRUGETIM SHQIPTAR: KOLEKSION GKA DHE ARTISTE BASHKEKOHES
Project Director: Artan Shabani
Curator: Suzana Varvarica Kuka
Year of publication: 2015
Format: 26.5 x 25.5 cm
Pages: 127

NEOMIGJENIANE
Project Director: Artan Shabani
Curatorial concept: Krenar Zejno
Year of publication: 2015
Format: 26.5 x 25.5 cm
Pages: 93

MAKS VELO
Project Director: Artan Shabani
Curatorial text: Suzana Varvarica Kuka
Year of publication: 2015
Format: 25 x 24 cm
Pages: 131
LEKE TASI SATIRE NE “SHESHIN SKENDERBEJ”
Project Director: Artan Shabani
Curatorial text: Suzana Varvarica Kuka
Year of publication: 2015
Format: 23.5 x 21.5 cm
Pages: 80

SALI SHIJAKU
Project Director: Artan Shabani
Curatorial text: Ksenofon Dilo
Curatorial concept: Suzana Varvarica Kuka
Year of publication: 2015
Format: 22 x 23 cm
Pages: 80

Art dhe veprimtari nė GKA Nėntor 2013 - Mars 2015
Texts: Artan Shabani, Suzana Varvarica Kuka, Ylli Drishti
Year of publication: 2015
Format: 25 x 30 cm
Pages: 206

100 VJET VIZATIMI SHQIPTAR
Curator: Suzana Varvarica Kuka, Artan Shabani
Exhibition coordinator: Gent Gjikola
Text: Suzana Varvarica Kuka, Artan Shabani
Year of publication: 2014
Format: 22 x 24 cm
Pages: 200

Peter Pocs – Posters & ideas
Project Director: Artan Shabani
Editor: Gent Gjikola, Peter Pocs
Year of publication: 2014
Format: 23.5 x 16.5 cm
Pages: 80

KENDVESHTRIME
EKSPOZITE ARTI ME RASTIN E 70 VJETORIT TE ĒLIRIMIT TE SHQIPERISE
Curator: Artan Shabani & Fani Zguro
Year of publication: 2014
Format: 21.5 x 15 cm
Pages: 14

ONUFRI XX“ELOZHE DYSHIMIT”
Project Director: Artan Shabani
Curator: Claudio Cravero
Assistant Curator: Olson Lamaj
Coordinator: Genti Gjikola
Year of publication: 2014
Format: 24.5 x 24 cm
Pages: 80

UNE JAM ARTI- stONUFRI 2010EDICIONI XVII
Curator: Suzana Varvarica – Kuka
Year of publication: 2010
Format: 17 x 21 cm
Pages: 78

MARUBI 2005 – frame
Director of the NGA: Abaz Hado
Curator: Stefano Romano
As/Curator: Syabhit Shkreli
Year of publication: 2005
Format: 26 x 20.5 cm
Pages: 60

ONUFRI PRIZE 04 -CHOSEN PLACE
Curator: Erzen Shkollolli
Consultant: Edi Muka
Year of publication: 2004
Format: 27 x 40 cm
Pages: 60

IBRAHIM KODRA
The idea and the realization: Abaz Hado
Helped for the implementation of the catalog: Suzan Kuka,Ylli Drishti
Year of publication: 2003
Format: 22 x 24 cm
Pages: 46

REVISTA PAMOR – ART NR . 7 - 8
Director of the NGA: Abaz Hado
Editor-in-Chief: Prof . Dr. Artan Fuga
Editors: Suzana Varvarica Kuka, Ylli Drishti, Edi Muka
Year of publication: 2003
Format: 22 x 24 cm
Pages: 86

ONUFRI 2003 -Catch me if you can
Director of the NGA: Abaz Hado
Curator: Genc Mulliqi
Year of publication: 2003
Format: 42.5 x 30 cm
Pages: 10

ONUFRI 02
Published by the NGA
Year of publication: 2002
Format: 42.5 x 30 cm
Pages: 10

REVISTA Pamor – art, Nr. 6
Published by the NGA
Director of the NGA: Gezim Qendro
Editor-in-Chief: Eleni Laperi
Editors: Ylli Drishti, Suzana Varvarica Kuka, Edi Muka
Year of publication: 2001
Format: 20.5 x 30 cm
Pages: 58

Katalog “POST EVA - 2000”
Director of the NGA: Gezim Qendro
Year of publication: 2000
Format: 17 x 23 cm
Pages: 137

Revista - PAMOR ART.“Speciale ONUFRI 99”
Director of the NGA: Gezim Qendro
Editor-in-Chief: Eleni Laperi
Editors: Ylli Drishti, Suzana Varvarica Kuka, Edi Muka
Year of publication: 2000
Format: 20.5 x 29 cm
Pages: 50

Revista "PAMOR ART - NR. 4"
Director of the NGA: Gezim Qendro
Editor-in-Chief: Eleni Laperi
Editors: Ylli Drishti, Suzana Varvarica Kuka, Edi Muka, Gazmend Muka
Year of publication: 1999
Format: 20.5 x 29 cm
Pages: 51

Revista "PAMOR ART - Nr. 3"
Director of the NGA: Gezim Qendro
Editor-in-Chief: Eleni Laperi
Editors: Ylli Drishti, Suzana Varvarica Kuka, Gazmend Muka
Year of publication: 1999
Format: 20.5 x 29 cm
Pages: 51

Katalog “MARUBI 99”
Director of the NGA: Gezim Qendro
Year of publication: 1999
Format: 22 x 24 cm
Pages: 40

Revista “PAMOR ART - Nr. 2”
Director of the NGA: Gezim Qendro
Editor-in-Chief: Eleni Laperi
Editors: Ylli Drishti, Suzana Varvarica Kuka, Gazmend Muka
Year of publication: 1998
Format: 20.5 x 29 cm
Pages: 51

Revista "PAMOR ART - Nr. 1"
ONUFRI 97 Special
Director of the NGA: Gezim Qendro
Editor-in-Chief: Eleni Laperi
Editors: Ylli Drishti, Suzana Varvarica Kuka
Guest Editor: Gazmend Muka
Administrator: Gezim Panariti
Year of publication: 1998
Format: 20.5 x 29 cm
Pages: 51

VLERA TE NJE HISTORIE TE PERBASHKET
Curators: Rubens Shima, Suzana V. Kuka, Ylli Drishti
Catalog: Rubens Shima, Suzana V.Kuka, Ylli Drishti, Gent Gjikola
Year of publication: 2006
Format: 25 x 20 cm
Pages: 50

BIBLIOGRAFIA E ARTEVE PAMORE SHQIPTARE(1912 – 2000)
PJESA E PARE 1912 - 1989
Scientific Consultant: Gezim Qendro
Coordinator: Malvina Tasho Cici
Year of publication: 2002
Format: 13.5 x 20 cm
Pages: 348

NOSTALGJI -Ekspozite me vepra te koleksionit te pėrhershėm te Galerise Kombetare te Arteve, Tirane
Artist biography: Suzana Vravarica, Ylli Drishti
Exhibition:
Restorator: Majlinda Agolli, Ali Ago
Documentation Sector of teh National Gallery of Arts, Tirana
Year of publication: 2001
Format: 17 x 23 cm
Pages: 97

RUDI GOGA -Monotipet
Graphics concept: Heldi Pema
Year of publication: 2004
Format: 17 x 23 cm
Pages: 10

90 VJET SHTET, KULTURE, ART...
Ekspozita e artit pamor te krijuesve nga Shqiperia dhe Kosova

Project from: Galeria e Arteve e Kosoves dhe Galeria Kombetare e Arteve Tiranė
Selection Committee: Abaz Hado, Luan Mulliqi, Gjelosh Gjokaj, Suzana Varvarica Kuka, Ylli Drishti, Edi Muka, Zeni Ballazhi
Year of publication: 2002
Format: 19.6 x 23 cm
Pages: 51

ZEF KOLOMBI
Idea and realization: Suzana Varvarica Kuka
Texts: Ylli Drishti, Suzana Vravarica Kuka, Zef Paci
Year of publication: 2007
Format: 22 x 22.7 cm
Pages: 67

BIBLIOGRAFIA E ARTEVE PAMORE SHQIPTARE
(1912 - 2000) PJESA E DYTE
(1990 - 2000)
Scientific Consultant: Gezim Qendro
Coordinator: Malvina Tasho Cici
Year of publication: 2002
Format: 13.5 x 20 cm
Pages: 348

AGIM SULAJ -Libri i Historisė
Designer: Heldi Pema
Format: 16.6 x 20 cm
Pages: 73